GMB Services
GMB Rioleringstechnieken
GMB BioEnergie
GMB Waterkwaliteit & installaties
GMB Waterveiligheid & constructies
GMB Haven & industrie

Actueel

« Terug naar overzicht

DMT Environmental Technology neemt de activiteiten van Sustec Consulting & Contracting over van GMB

22-06-2016

DMT Environmental Technology (DMT-ET) te Joure doet een strategisch belangrijke overname en breidt haar activiteiten op het gebied van waterbehandeling verder uit. DMT-ET, een wereldwijde speler op het gebied van biogas opwaardering en ontzwaveling producten, verwerft Sustec te Wageningen van GMB en voegt de innovatieve TurboTec® en NutriTec® technologieën toe aan haar reeds uitgebreide portfolio van duurzame oplossingen.

GMB faciliteerde als aandeelhouder de ontwikkeling van de Sustec technologieën. Na realisatie van de eerste projecten in Nederland is de tijd voor Sustec aangebroken om internationaal verder te groeien. GMB concentreert zich op projecten en diensten voor waterveiligheid, waterkwaliteit en energie uit afvalwater in Nederland, en heeft besloten de activiteiten van Sustec te verkopen.

Met de toevoeging van deze oplossingen creëert DMT-ET  extra waarde voor haar klanten dankzij thermische hydrolyse voor slib en grondstof terugwinning uit water. Deze Sustec producten benadrukken de hogere opbrengst in biogas, gereduceerde slib volumes en terugwinning van nutriënten uit (afval) water. DMT-ET en Sustec bedienen gezamenlijk een groot marktbereik en internationale klanten inclusief gemeentes, waterbedrijven en een variëteit aan industrieën.

Sustec B.V. zal opereren als een zelfstandig bedrijf binnen DMT-ET en behoudt kantoor te Wageningen, dicht bij de universiteit in het hart van moderne biotechnologie ontwikkeling en innovatie.

Referentie uitgelicht