GMB Services
GMB Leidingtechnieken
GMB BioEnergie
GMB Waterkwaliteit & installaties
GMB Waterveiligheid & constructies
GMB Haven & industrie

Actueel

Combinatie Waddenkwartier van start met uitvoering natuurprojecten Lauwersmeerdijk
07-05-2024

In het voorjaar van 2023 ging de schop in de grond voor de versterking van de Lauwersmeerdijk. Bij de dijkversterking worden ook drie projecten uitgevoerd om de natuur te stimuleren: kwelderontwikkeling, een getijdengebied in de Marnewaard en een natuurlijke overgang tussen de dijk en het wad. Deze maand bereiken die natuurprojecten een mijlpaal. Combinatie Waddenkwartier kreeg op 7 mei officieel de opdracht om te beginnen met de natuurprojecten! 

Lees meer »
Raamcontract GMB, Eliquo en Mobilis met Waterschap Aa en Maas
18-03-2024

Met trots kondigen wij de 8-jarige samenwerking aan, die we samen met onze partners Eliquo en Mobilis, zijn aangegaan met waterschap Aa en Maas.

 

Lees meer »
Raamovereenkomst Vitens voor ontwerpen en (ver)bouwen drinkwaterproductielocaties
27-02-2024

Onlangs heeft GMB in combinatie met Heijmans een vierjarige raamovereenkomst getekend met Vitens voor de renovatie of nieuwbouw van drinkwaterproductielocaties. Het contract start op 1 maart 2024 en heeft een initiële looptijd van vier jaar met twee mogelijke verlengingen van elk twee jaar. 
 

Lees meer »
Raamovereenkomst Aa en Maas
20-02-2024

Goed nieuws! GMB Services heeft onlangs een raamovereenkomst getekend met Waterschap Aa en Maas voor het uitvoeren van elektrotechnische werkzaamheden.

Lees meer »
GMB verlengt PSO certificaat
30-01-2024

Onlangs heeft GMB wederom Trede 2 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). “En daar zijn wij trots op!” vertelt Peetjan Vink, senior HRM-adviseur bij GMB. “Ook de afgelopen jaren hebben we weer diverse mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een goede werkplek kunnen bieden.” 

Lees meer »
Raamovereenkomst Vitens
25-01-2024

Goed nieuws! Op maandag 22 januari '24 hebben wij een raamovereenkomst getekend met Vitens voor bovengrondse Mono-projecten. Samen met 14 partners mogen wij de komende acht jaar samenwerken aan een toekomstbestendige infrastructuur. Een unieke manier van samenwerken waarbij wij samen voor hetzelfde doel gaan: een langdurige en prettige relatie aan gaan waarbij het aanloopproces van projecten sneller en efficiënter zal verlopen.

Lees meer »
‘De bouwteamgedachte voerden we ook in de realisatiefase door’
17-01-2024

In Hoogeveen realiseerde GMB voor WMD Drinkwater een Reinwaterkelder. De open en goede samenwerking bleek de sleutel tot een succesvol project. We spraken drie betrokkenen over hoe zij samen de uitdagingen aangingen. 

Lees meer »
Partnerschap met Circogemaal voor circulaire aanpak Rioolgemalen
12-12-2023

GMB is als partner aangesloten bij het nieuwe initiatief ‘Circogemaal; Circulair Platform Gemalen.’ Hiermee willen we de hoeveelheid afval verminderen, die jaarlijks ontstaat bij de renovatie en het onderhoud van rioolgemalen. Zodat we bijdragen aan de doelstelling om in Nederland in 2050 volledig circulair te werken. 

Lees meer »
GMB Mix: innovatief platform voor 3D pointclouds en -modellen, altijd voor iedereen beschikbaar.
23-11-2023

Digitalisering is een speerpunt in het strategisch beleid van GMB. Daarbij zoeken we continu naar toepassingen waarmee we efficiënter kunnen werken en onze meerwaarde voor klanten vergroten.

Sinds een jaar maken we binnen GMB gebruik van GMB MiX: Een innovatief platform om 3D pointclouds en 3D modellen in één overzicht te bekijken voor iedereen in het projectteam, vanaf elke locatie en op elk device. Geen dure licenties, zware computers en grote bestanden meer heen en weer sturen, maar simpel en eenvoudig vanuit de browser samenwerken in hetzelfde model.

Lees meer »
Samenwerkingsovereenkomst GMB Services met Jongia
06-11-2023

Met trots delen wij de ondertekening van onze samenwerkingsovereenkomst met Jongia. Deze samenwerking is ontstaan uit de behoefte om slibstromen beter en voorspelbaar te kunnen mengen. De samenwerking heeft geleid tot resultaat! Samen kunnen wij zorgen voor het voorspelbaar en goed mengen van slib, met alle voordelen daarvan in de bedrijfsvoering en het ontwateringsresultaat.

Lees meer »
Duik in het virtueel bezoekerscentrum Lauwersmeerdijk!
03-11-2023

In de combinatie Waddenkwartier werken we samen met Heijmans aan de versterking van het Groningse deel van de Lauwersmeerdijk, voor waterschap Noorderzijlvest. 

Om geïnteresseerden te laten zien wat er achter de bouwhekken plaatsvindt, is het virtueel bezoekerscentrum geopend. Hier kun je 24/7 de ‘diek van morgen’ beleven. 

Lees meer »
GMB relatie evenement 'Vandaag over morgen'
12-10-2023

Op donderdag 21 september vierden we samen met onze relaties ons 60-jarig jubileum op de nieuwe vestiging van GMB Leidingtechnieken in Berkel en Rodenrijs. Het was een boeiende dag met inspirerende sprekers, interessante workshops en waardevolle netwerkmogelijkheden.

Lees meer »
‘Een unieke positie in de markt voor multi-technische- en bouwteam projecten’
04-10-2023

Bij GMB Services werken dagelijks meer dan 100 collega’s, uit 8 verschillende disciplines, voor drinkwaterbedrijven, waterschappen, industriële afvalverwerkers en andere opdrachtgevers. Van oudsher waren dat vaak relatief kleine klussen. Maar Services wordt steeds vaker ingeschakeld voor grotere multidisciplinaire projecten, die vaak als bouwteam op de markt komen. Het nieuwe team Multidisciplinaire projecten gaat zich specifiek op die opdrachten richten. Collega’s Bram Gerritsen (senior projectleider en disciplineleider van het nieuwe team) en Arend Jan van de Pol (senior werkvoorbereider), vertellen hoe GMB Services hierdoor haar klanten nog beter van dienst wil zijn. 

Lees meer »
‘Wat GMB vooral bijzonder maakt is de mensgerichte cultuur’
19-09-2023

In 2020 opende GMB een vestiging in Heemskerk, om dichter bij de klanten in Noord West Nederland te zijn. Door de snelle groei verhuisden we deze zomer naar een nieuw kantoor vlakbij. Daar spraken we een aantal collega’s over de uitdagende projecten, en over wat GMB als werkgever zo bijzonder maakt. Vanwege de verwachte groei zoeken we de komende jaren namelijk flink wat nieuwe GMB’ers! 

Lees meer »
Achter de schermen bij dijkversterking Gorinchem-Waardenburg
11-09-2023

Branchevereniging Bouwend Nederland laat met de campagne 'De bouw maakt het' zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer en duurzamer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor ons land. En natuurlijk hoe leuk onze sector is.

Lees meer »
Open dagen 2023: Kom kennismaken met GMB
31-08-2023

Dit jaar staan we uitgbereid stil bij ons 60-jarig jubileum. Zo openen we deze herfst ook onze deuren voor het publiek. Op onze locaties in Berkel en Rodenrijs en IJhorst kun je zien én beleven hoe onze collega’s dagelijks zorgen dat Nederland veilig en droog blijft. Het beloven boeiende dagen te worden, waarbij we de fascinerende wereld van techniek presenteren, met activiteiten voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom, aanmelden is niet nodig.

 

Lees meer »
‘Als Wtb’er is dit het mooiste project wat je kunt bedenken’
07-07-2023

In Kamerik realiseert GMB voor Oasen het nieuwe zuiveringsstation De Hooge Boom, dat de  drinkwatervoorziening van de gemeenten Nieuwkoop en Bodegraven verzorgt. In het zuiveringsstation wordt voornamelijk door middel van membraanfiltratie zeer zuiver drinkwater gemaakt. In dit uitdagende en multidisciplinaire project staan de installaties centraal. Daarom was een belangrijke rol weggelegd voor de Wtb-discipline (Werktuigbouwkunde).  

Lees meer »
GMB Rioleringstechnieken voortaan GMB Leidingtechnieken
01-06-2023

Per 1 juni 2023 gaat GMB Rioleringstechnieken B.V. haar bedrijfsactiviteiten verder voeren onder de naam GMB Leidingtechnieken B.V. Rioleringstechnieken heeft zich de laatste jaren verder gespecialiseerd in het renoveren van drinkwater- en persleidingen. En daar past deze nieuwe bredere bedrijfsnaam beter bij.

Lees meer »
Combinatie GMB-Heijmans realiseert transportleidingen voor Vitens
15-05-2023

De combinatie Waterverbinders (50/50 Heijmans-GMB) is één van in totaal vier opdrachtnemers voor de realisatie van watertransportleidingen voor Vitens in Midden- en Noord-Nederland. Hiermee draagt GMB bij aan een toekomstbestendige drinkwatervoorziening, voor het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. De opdracht past uitstekend bij de expertise en ervaring van GMB op het gebied van watervoorzieningen.

Lees meer »
Een uitdagende reliningklus op de rioolwaterzuivering
25-04-2023

Het afgelopen jaar renoveerde GMB Waterkwaliteit & installaties (WK&i) de Rioolwaterzuivering Beemster voor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Tijdens deze klus was ook de expertise nodig van de collega’s van GMB Rioleringstechnieken (RT). Omdat een bestaande leiding scheurtjes vertoonde, is besloten om deze te laten relinen. Wij spraken met een aantal betrokkenen over een uitdagende klus.

Lees meer »
De toekomst van 3D-scannen? Met GMB SnelScan is een tablet voldoende
08-03-2023

Digitalisering is een speerpunt in het strategisch beleid van GMB. Daarbij zoeken we continu naar toepassingen waardoor we efficiënter werken en onze meerwaarde voor klanten vergroten. Een nieuwe ontwikkeling is GMB SnelScan, waarmee we op de bouwplaatsen voortaan ook met een tablet kunnen scannen. Het lijkt erop dat we hiermee een wereldwijde primeur hebben. Innovation engineer Lars Hesselink en survey-coördinator Bas te Brake vertellen hoe zij deze nieuwe toepassing bij GMB uitrollen.

Lees meer »
Combinatie Waddenkwartier aan de slag met versterking Lauwersmeerdijk
20-02-2023

GMB en Heijmans gaan als bouwcombinatie Waddenkwartier aan de slag met de versterking van het Groningse deel van de Lauwersmeerdijk. Vrijdag 17 februari ondertekenden de bouwers, het waterschap en de gemeente Het Hogeland de realisatiecontracten voor de dijkversterking en de tweede toegangsweg naar de haven. 

Lees meer »
Biomassa van GMB officieel erkend met certificaat Better Biomass
15-02-2023

GMB BioEnergie heeft het certificaat Better Biomass behaald. Dit internationale keurmerk wordt verstrekt aan organisaties die kunnen aantonen dat de biomassa die zij produceren, verwerken, verhandelen of gebruiken op een duurzame wijze is verkregen en verwerkt door de gehele handelsketen.

 

Lees meer »
Waterschap Rivierenland gunt dijkversterking Neder-Betuwe aan Dijkalliantie (Dura Vermeer, GMB & Ploegam)
06-02-2023

Samen bouwen aan een dijk van een samenwerking

Vanaf 2023 gaat Waterschap Rivierenland met de bouwcombinatie Dijkalliantie Neder-Betuwe, bestaande uit Dura Vermeer, GMB en Ploegam, aan de slag met de dijkversterking Neder-Betuwe! Na de aanbesteding, waarin samenwerking, ontwerpproces en financiële aanpak centraal stonden, kwam de Dijkalliantie als beste samenwerkingspartner uit de bus. 

 

Lees meer »
‘Door de goede samenwerking staan we met de zuivering prima gesteld voor de toekomst’
01-02-2023

In Utrecht realiseerden GMB en Heijmans, in de bouwcombinatie De Stichtse Kraan, een Nereda-zuivering, waarmee opdrachtgever HDSR in 2019 de internationale ‘Wastewater Project of the Year’ won. Na de realisatie blijft de bouwcombinatie ook verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud. Bij de opstart werd nauw samengewerkt met Binder Engineering B.V., die een nieuwe beluchtingsregelklep ontwikkelde. Robin Visscher van GMB en Tim Wermer van Binder Engineering vertellen over het belang van samenwerken en het zogenaamde badkuipmodel.  

Lees meer »
GMB wint InfraTech Innovatieprijs 2023!
26-01-2023

Woensdag 18 januari werd bekend dat GMB, samen met onze partners, de InfraTech innovatieprijs 2023 heeft gewonnen! Op de InfraTech in Ahoy reikte minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat de prijs uit aan collega Gerard van der Veer en Jan Willem Eising, van Powercrumbs

Lees meer »
Waterschapsbedrijf Limburg verlengt contract met GMB Gastechnieken
10-01-2023

Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) is een innovatieve organisatie die op vijf van haar zeventien locaties biogas terugwint uit zuiveringsslib. Omdat efficiënt en veilig werken hierbij de hoogste prioriteit heeft, sloot WBL in 2020 een beheer- en onderhoudscontract met GMB Gastechnieken. Het contract werd eind 2022 met twee jaar verlengd.

Lees meer »
‘Als bouwteam hebben we samen de zuivering energetisch zuiniger gemaakt’
10-01-2023

Het afgelopen jaar renoveerde GMB de Rioolwaterzuivering (rwzi) Beemster voor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Nu de werkzaamheden bijna zijn afgerond, blikken we met een aantal bouwteamleden terug. Een gesprek over samenwerken en duurzame keuzes.   

Lees meer »
Van pionieren en groeien naar structureren en doorontwikkelen
29-11-2022

Niels de Kleijn werkt sinds 1984 bij GMB, waarvan de laatste jaren als directeur van GMB Services. Per 1 november draagt Niels dat stokje over aan Frits van de Pol, en focust hij zich op een nieuwe rol als Business Developer. Wij spraken Niels en Frits over hun visie op GMB Services, en we kijken terug op de groei die Niels, en GMB, doormaakten in zijn 38 dienstjaren bij GMB. 

 

Lees meer »
Langjarige samenwerking voor een gezonde bouwkolom
23-11-2022

Bij GMB werken we graag samen met vaste partners. Zo tekende GMB Services recent een achtjarige Samenwerkingsovereenkomst (SOK) met Vermeulen Metaal uit Nederweert.  

Op 9 november waren we te gast bij Vermeulen, waar onder het genot van een Limburgse vlaai de SOK werd getekend. Peter Vermeulen, eigenaar van Vermeulen Metaal: “Deze verbintenis is een bevestiging van de fijne samenwerking, maar ook het startschot voor meer.”

Lees meer »
‘Met digitalisering horen we op een aantal aspecten al echt bij de koplopers’
17-11-2022

Henk Jan Melis en Lars Hesselink houden zich, als BIM-coördinator en innovatie-engineer, vrijwel dagelijks bezig met Digitalisering bij GMB Civiel. In september namen zij deel aan de Autodesk University (AU): een driedaagse conferentie in New Orleans. Waarbij tot hun verrassing GMB op een onderdeel al wereldwijd koploper lijkt te zijn.

Lees meer »
Specialistisch betonwerk voor Boskalis Environmental
09-11-2022

Boskalis Environmental is een circulair bedrijf dat zich wereldwijd bezighoudt met bodemreiniging. Ons eerste project op hun locatie in Schiedam was in 2012. Toen bouwden wij een opslaghal voor verontreinigde grond. Deze samenwerking kreeg een vervolg. Nu zijn we als bouwteampartner betrokken bij het ontwerp en de bouw van een gebouw voor twee nieuwe slibpersen van ruim 100 ton elk.

Lees meer »
Succesvolle pilot Duurzame Brandstofketen: fors minder uitstoot en 80.000 liter diesel bespaard
14-10-2022

Een 2 jaar durende pilot toont aan dat de Duurzame Brandstofketen inderdaad kan zorgen voor veel minder CO2 (koolstofdioxide), stikstof en fijnstofuitstoot én dat overtollig biogas van waterzuiveringen kan worden omgezet tot schone brandstof voor lokale bouwplaatsen.

 

 

Lees meer »
GMB Services tekent raamcontract met Waterschapsbedrijf Limburg
28-09-2022

Afvalwaterzuiveraar Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) is gestart met een achtjarige samenwerking met nieuwe contractpartners voor de vernieuwing en groot onderhoudswerk van Limburgse afvalwaterzuiveringsingsinstallaties, leidingennetwerk en rioolgemalen.

GMB Services is de komende jaren, samen met ADS Groep Water B.V., EQUANS en de combinatie Croonwolter&dros met RWB, verantwoordelijk voor de voorkomende multidisciplinaire werkzaamheden.

Lees meer »
Rioolrenovatie Kampen en IJsselmuiden: GMB uit Kampen werkt innovatief van binnenuit
26-09-2022

Vanaf 15 september renoveert GMB delen van het riool in Kampen en IJsselmuiden. “Voor ons is dit een thuiswedstrijd”, vertelt projectleider Bart Schoemaker: “We zitten met GMB gevestigd aan de Dieselstraat in Kampen, maar we werken door het hele land. Het mooie daarbij is dat geen dag hetzelfde is. Ook in Kampen en IJsselmuiden staan we voor unieke uitdagingen.” 

Lees meer »
Duurzame samenwerking met REKO
13-07-2022

REKO in de Rotterdamse haven, is het enige bedrijf ter wereld dat teerhoudend asfalt recyclet tot hoogwaardig zand en grind, in combinatie met de terugwinning van energie in de vorm van elektriciteit. De bijzondere samenwerking die we met hen hebben ontstond al in 2008. David Heijkoop, namens REKO, en Arjan de Graaf, werkvoorbereider bij GMB Haven & Industrie vertellen over korte lijnen, met elkaar meebewegen en vooral: een basis van vertrouwen.

Lees meer »
Aanpassing gaslijn RWZI Drachten. Hoe samenwerking binnen GMB leidt tot innovatie
31-05-2022

Binnen GMB Services hebben we zeven disciplines die elkaar aanvullen en versterken. Zo ook op RWZI Drachten. Voor het aanpassen van de gaslijn vormt GMB Gastechnieken een team met de discipline Elektrotechniek van GMB Services en zusterbedrijf GMB Waterkwaliteit & installaties (GMB WK&I). De samenwerking leidde tot een innovatie die we ook voor andere waterschappen kunnen gaan inzetten. Het lijkt een zeppelin, maar het is een mobiele gashouder van 100 m3.

Lees meer »
‘We scheppen binnen Team Altijd Zuiver de voorwaarden voor een succesvol bouwteam’
25-05-2022

Voor de grootschalige renovatie van de rioolwaterzuivering in Boxtel, koos Waterschap De Dommel voor een bouwteam-aanpak. Teun van Esch is projectmanager van Waterschap De Dommel: “Wij vinden het belangrijk om, ook conform de Marktvisie Waterschappen, de kennis van de marktpartijen zo vroeg mogelijk aan boord te brengen. Daarom zijn we nog voordat we een VO hadden, de markt opgegaan om een bouwteampartner te zoeken.”

Lees meer »
Nieuwe stap in duurzame bouwplaatsen: energievoorziening zonder diesel
12-05-2022

Op 12 mei tekenden start-up Gashouders, bouwbedrijf GMB en producent Genpower een contract voor de levering van drie nieuwe duurzame generatoren op biogas. Met deze gezamenlijk ontwikkelde oplossing zet GMB een belangrijke stap in het uitfaseren van diesel als energiebron op haar bouwplaatsen.

Lees meer »
Ecologische meerwaarde creëren bij windpark Zeewolde
11-04-2022

In Flevoland realiseert de bouwcombinatie GMB-Dura Vermeer het grootste Nederlandse windpark op land, voor opdrachtgevers Windpark Zeewolde BV, Eneco en Pure Energie. Bij de bouw van 91 windmolens in Zeewolde leidde structurele aandacht tot concrete ecologische meerwaarde. 

Lees meer »
Rioolrenovatie Utrechtsebaan
05-04-2022

Gemeente Den Haag liet tussen januari en mei van dit jaar door de BAM een grote onderhoudsbeurt uitvoeren aan de Utrechtsebaan. Omdat het ondergelegen riool ook al verouderde, liet de gemeente dit meteen ook renoveren. Voor GMB Rioleringstechnieken betekende dit een flinke operatie qua planning, logistiek en uitvoering

Lees meer »
Rioolrenovatie hoofdriool Harderwijk
09-03-2022

De Oranjelaan in Harderwijk is een belangrijke ontsluitingsweg voor de stad. In deze oude laan ligt een stamriool met een diameter van 1,5 meter. Dit riool voert het afvalwater van de gemeenten Putten, Ermelo en Harderwijk naar de rioolwaterzuivering (RWZI) op het Harderwijkse industrieterrein Lorentz. Het eigendom van deze rioolbuis is verdeeld over de gemeenten Ermelo en Harderwijk en Waterschap Vallei & Veluwe.

Lees meer »
GMB ontvangt PSO-certificaat: Keurmerk bevestigt inclusieve aanpak
03-03-2022

Een van de speerpunten in het strategische beleid van GMB is dat wij een inclusieve werkgever willen zijn. Waarin mensen zichzelf kunnen zijn en per persoon wordt gekeken hoe iemand zich verder kan ontwikkelen. Dat doen we omdat we het belangrijk vinden dat iedereen, ongeacht achtergrond of omstandigheden, mee kan doen in de maatschappij.

Lees meer »
Samenwerking zorgt voor optimalisatie van sliblijn rwzi Utrecht
03-03-2022

Op de rwzi Utrecht realiseerden RHDHV, GMB en Qsenz, na anderhalf jaar samenwerken en experimenteren, een doorbraak in de sliblijn: een betrouwbare droge stof sensor in het centraatwater. De sensor heeft zich inmiddels bewezen op de rwzi. “Dat dit gelukt is, is ontzettend gaaf”, zegt Melchior Schenk, business development director Aquasuite bij Royal HaskoningDHV (RHDHV). 

Lees meer »
‘Door de veelheid aan werkzaamheden en de verschillende disciplines kun je jezelf bij GMB snel ontwikkelen’
31-01-2022

Arnoud Kemp (23) is, na eerder stage te hebben gelopen, nu een jaar in dienst bij GMB Services. “Mijn functietitel is werkvoorbereider, maar ik werk ook als calculator en uitvoerder. Die breedte aan werkzaamheden, plus de goede onderlinge sfeer, maakten dat ik heel bewust voor GMB heb gekozen.”

Lees meer »
Gasfakkel vervangen op rioolwaterzuivering
27-01-2022

De collega’s van GMB Gastechnieken zijn dagelijks actief met het ontwerpen, leveren en onderhouden van complete biogasinstallaties en onderdelen daarvan voor de industrie, bedrijven en waterschappen. Op de rioolwaterzuivering Amsterdam West, waar zij al tien jaar het onderhoud verzorgen, vervingen zij recent de gasfakkel. Om de bedrijfsvoering te garanderen, is de vervanging binnen 36 uur gerealiseerd.

Lees meer »
Kringlopen sluiten met zand en kalk
26-01-2022

Vitens gebruikt kostbaar granaatzand in zijn drinkwaterproductie in Wierden. In een reactor wordt het zand gebruikt om kalk uit het water te halen. Tegelijkertijd wordt 15 kilometer verderop in Nijverdal kalk aan het water toegevoegd omdat het te zuur uit de grond komt. GMB zag een kringloop-kans en bedacht een procedé om zowel nieuw zand als extra kalk uit te sparen. Een innovatieve kringloop met welbekende technologieën. Circulariteit is toch vooral mensenwerk.

Lees meer »
Eerste elektrische kraan bij GMB
25-01-2022

GMB wil in 2030 volledig circulair ondernemen. Daarmee doelen wij op de energietransitie, materialenkringlopen en ecologische waarde. En daarom zijn we hard aan het werk om deze transitie te realiseren. Om de verbrandingsmotor te verwijderen uit onze materieelvloot is er nu nog veel pionierswerk nodig. Een mooie mijlpaal is daarom onze eerste elektrische 26-tons kraan, die sinds eind 2021 draait op de dijkversterking Gorinchem-Waardenburg.

In deze video vertellen onze collega’s en partners over deze primeur.

(het bericht gaat verder onder de video)  

Lees meer »
Verbeteren biogasveiligheid, een intensief karwei
13-01-2022

De rioolwaterzuivering Nieuwegein zet slib om in biogas. Van het biogas wordt voor eigen gebruik groene stroom gemaakt om de installatie te laten draaien. GMB mocht afgelopen jaar de biogasveiligheid verbeteren, zodat de rwzi weer voldoet aan de ATEX-normen. We spraken hierover met Joost Vermeesch, projectleider bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) en Curt van Oss, projectleider bij GMB Gastechnieken.

Lees meer »
Succes door samenwerking
20-12-2021

De renovatie van drinkwaterleidingen door relining wordt nog maar beperkt toegepast, maar GMB Rioleringstechnieken (RT) en GMB Services zien veel kansen. Op dit moment bundelen beide clusters hun krachten om voor Waterbedrijf Groningen twee belangrijke zinkers te renoveren in de binnenstad van Groningen. Deze zinkers voorzien samen de gehele binnenstad van drinkwater.

Lees meer »

Referentie uitgelicht