GMB Services
GMB Rioleringstechnieken
GMB BioEnergie
GMB Waterkwaliteit & installaties
GMB Waterveiligheid & constructies
GMB Haven & industrie

Actueel

« Terug naar overzicht

Grootste uiterwaardenpark van Europa gereed voor hoogwater

21-10-2015

Vrijdag 16 oktober is het project Uiterwaardvergraving Meinerswijk op een feestelijke manier officieel opgeleverd. Het project is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat en de gemeente Arnhem.

Jan Hendrik Dronkers (Directeur-generaal Rijkswaterstaat) en Ron König (wethouder gemeente Arnhem) spraken van een geslaagd project dat binnen budget en planning is opgeleverd. Een mooi compliment voor de combinatie GMB-Van Oord vanwege de goede samenwerking en het beheerst en omgevingsvriendelijk uitvoeren van de werkzaamheden; een belofte waar de combinatie in haar EMVI documenten veel aandacht heeft besteed.

 

Jan Hendrik Dronkers over GMB-Van Oord in zijn toespraak: 'De aannemerscombinatie GMB-Van Oord heeft zich hier van zijn sterkste kant laten zien. Niet alleen door het werk op tijd en volgens afspraak af te ronden, maar ook door zijn omgevingsbewuste team: altijd benaderbaar voor de veiligheid, de communicatie en de afstemming. Een herkenbaar gezicht in het gebied. Tijdens het werk bleef Meinerswijk toegankelijk. Zowel voor natuurliefhebbers als voor de herdenking van de 70-jarige bevrijding van Arnhem. Maar ook voor dansfeesten en oefeningen van de brandweer. En ondanks die vrije toegang zijn veel bommen en granaten die aan de oppervlakte kwamen, veilig geruimd. De aannemer verdient dan ook een dik compliment voor de betrokken manier waarop het werk is gedaan.'

 

De officiële handeling ging gepaard met de nodige fysieke inspanningen, waar de laatste hap grond door betrokkenen werd aangeharkt.

Referentie uitgelicht