GMB Services
GMB Rioleringstechnieken
GMB BioEnergie
GMB Waterkwaliteit & installaties
GMB Waterveiligheid & constructies
GMB Haven & industrie

Actueel

« Terug naar overzicht

Pakhuis Noorderhaven wordt centrum voor innovatie, duurzaamheid en techniek

17-10-2014

Het Pakhuis Noorderhaven in Zutphen is een initiatief voor het ontwikkelen en exploiteren van een centrum voor ontwikkeling, innovatie, delen van kennis, scholing, instructie en voorlichting binnen de doelstelling van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Verschillende regionale ondernemers hebben de handen ineen geslagen en een plan ontwikkeld voor het leegstaande pakhuis.

 

Het industrieel erfgoed wordt getransformeerd tot een modern centrum waarbij door een slim ontwerp het beoogde gebruik van het gebouw mogelijk wordt gemaakt en letterlijk ruimte wordt gecreëerd voor de gewenste activiteiten. Met als uitgangspunt optimale benutting van de bijzondere gebouwkwaliteiten zoals de pakhuisuitstraling en de prachtige eind 19e-eeuwse inpandige staalconstructie. Het gebouw zal zelf een voorbeeldfunctie hebben in het toepassen van duurzame en innovatieve technieken (materiaaltoepassingen, technische installaties, energetisch beheer, etc.). O.a. middels een samenwerking met de TU Eindhoven waarvan studenten onderzoek doen naar de mogelijkheden en deze in beeld brengen. Met als doel de zinvolle mogelijkheden zoveel mogelijk toe te passen.


Het pakhuis omvat 217 m2 vloeroppervlak, verdeeld over vier lagen. De begane grond krijgt een beursvloer met ingangen aan de voor- en de achterzijde van het gebouw. De beursvloer is geschikt voor bijeenkomsten tot tweehonderd personen. Op de eerste en tweede verdieping komen spreekruimten, kleinschalige overlegruimten en flexwerkplekken. De zolderverdieping is bestemd voor scholing,
 instructie en voorlichting. Zutphenaar en innovatie-aanjager Henk Janssen gaat het innovatiecentrum van de grond tillen. Inmiddels hebben zich meer bedrijven bij het initiatief aangesloten. Ook GMB BioEnergie uit Zutphen heeft zich aangesloten en draagt actief bij aan de doelstellingen.

Referentie uitgelicht