GMB Services
GMB Leidingtechnieken
GMB BioEnergie
GMB Waterkwaliteit & installaties
GMB Waterveiligheid & constructies
GMB Haven & industrie

Actueel

« Terug naar overzicht

Waterschap en gemeente kiezen voor GMB voor renovatie Gemaal Brabant

18-11-2021

Met de ondertekening van het bouwteamcontract bevestigden Roland Vissers (directeur Waterschap Hollandse Delta), Remko Tanis (namens gemeente Nissewaard) en Wiljan Beekman (directeur GMB) de samenwerking voor de renovatie van Rioolgemaal Brabant.
 

Omdat ook in de ontwerpfase wordt samengewerkt, bestaat het bouwteam uit medewerkers van het waterschap, GMB en de gemeente Nissewaard. De gemeente levert een belangrijke financiële bijdrage aan het project, en koos samen met WSHD voor GMB.

Het Rioolgemaal Brabant verpompt het lokale rioolwater naar de rioolwaterzuivering (RWZI) in Spijkenisse. Bij de renovatie worden de mechanische- en de elektrotechnische installaties vervangen, zodat de aanvoer van rioolwater stabiel en gelijkmatig kan plaatsvinden. De planning is dat Rioolgemaal Brabant in het 3e kwartaal van 2023 is gerenoveerd.

Foto: Donderdag 11 november 2021 tekenden – vanaf links - Roland Vissers (directeur Waterschap Hollandse Delta), Remko Tanis (aanwezig namens gemeente Nissewaard) en Wiljan Beekman (directeur GMB) samen het contract op kantoor in Ridderkerk.  

Deel dit nieuwsbericht

Referentie uitgelicht