GMB Services
GMB Leidingtechnieken
GMB BioEnergie
GMB Waterkwaliteit & installaties
GMB Waterveiligheid & constructies
GMB Haven & industrie

Actueel

« Terug naar overzicht

GMB ontvangt PSO-certificaat: Keurmerk bevestigt inclusieve aanpak

03-03-2022

Een van de speerpunten in het strategische beleid van GMB is dat wij een inclusieve werkgever willen zijn. Waarin mensen zichzelf kunnen zijn en per persoon wordt gekeken hoe iemand zich verder kan ontwikkelen. Dat doen we omdat we het belangrijk vinden dat iedereen, ongeacht achtergrond of omstandigheden, mee kan doen in de maatschappij.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een TNO-keurmerk dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. GMB behaalde met Trede 2 meteen het een-na-hoogste-niveau. Voor Peetjan Vink, senior HRM-adviseur bij GMB, is het keurmerk een bevestiging van het ingezette beleid: “Uiteraard zijn we blij dat onze inspanningen hebben geleid tot een PSO-certificaat. Maar het keurmerk is voor ons geen doel op zich. Maar natuurlijk is het prettig dat een onafhankelijk instantie bij ons in de keuken heeft gekeken en constateerde dat we op de goede weg zijn. Voor ons is de certificering vooral een aansporing om verder te gaan op de ingezette weg naar nog meer inclusiviteit.”

Over PSO:

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving. Voor meer informatie over PSO kijk op www.pso-Nederland.nl.  

Deel dit nieuwsbericht

Referentie uitgelicht