GMB Services
GMB Leidingtechnieken
GMB BioEnergie
GMB Waterkwaliteit & installaties
GMB Waterveiligheid & constructies
GMB Haven & industrie

Actueel

« Terug naar overzicht

GMB Mix: innovatief platform voor 3D pointclouds en -modellen, altijd voor iedereen beschikbaar.

23-11-2023

Digitalisering is een speerpunt in het strategisch beleid van GMB. Daarbij zoeken we continu naar toepassingen waarmee we efficiënter kunnen werken en onze meerwaarde voor klanten vergroten.

Sinds een jaar maken we binnen GMB gebruik van GMB MiX: Een innovatief platform om 3D pointclouds en 3D modellen in één overzicht te bekijken voor iedereen in het projectteam, vanaf elke locatie en op elk device. Geen dure licenties, zware computers en grote bestanden meer heen en weer sturen, maar simpel en eenvoudig vanuit de browser samenwerken in hetzelfde model.

 

Laagdrempelig inzicht in raakvlakken

Innovatie engineer Lars Hesselink is erg enthousiast over de ervaringen met GMB MiX: “De kracht is dat raakvlakken inzichtelijk worden. Je ziet bijvoorbeeld precies hoe een nieuw leidingsysteem aansluit op een bestaand leidingsysteem. Of hoe een nieuwe gasfakkel in de bestaande omgeving wordt neergezet. Doordat het platform zowel de huidige als de toekomstige situatie bevat, kun je zelf eenvoudig en intuïtief bekijken wat er komt, hoe het er komt en wat de impact ervan gaat zijn. Zonder moeilijk te hoeven doen met renders kun je zelf bepalen waar en hoe je wilt kijken.”

Daarnaast is GMB MiX ook heel laagdrempelig beschikbaar. Lars “Je kunt met ieder device zien wat er gebouwd gaat worden en waar. Je hebt dus geen krachtige cad-laptop van de BIM-modelleur nodig, maar kunt er met je eigen tablet, surface of mobiele telefoon in.“

 

De toegankelijkheid zorgt voor een brede toepasbaarheid

“Omdat GMB MiX voor het gehele projectteam toegankelijk is, wordt het ook breed toegepast. Zo gebruikt de opdrachtgever het om de situatie te bespreken met de omgeving of de beheerders, gebruiken wij het tijdens bouwvergaderingen en kunnen onderaannemer in MiX zien welke ruimte er is om materieel in te zetten.”

Meer weten over GMB MiX? Neem dan contact op met Lars, via larshesselink@gmb.eu of 06 2214 6472.

Bekijk in de video hoe we GMB MiX toepassen op de RWZI Eindhoven.

Deel dit nieuwsbericht

Referentie uitgelicht