GMB Services
GMB Rioleringstechnieken
GMB BioEnergie
GMB Waterkwaliteit & installaties
GMB Waterveiligheid & constructies
GMB Haven & industrie

Actueel

« Terug naar overzicht

Feestelijke opening Sint Jansbeek

28-11-2017

Hoornstra-GMB heeft het afgelopen jaar in Arnhem de Sint Jansbeek opnieuw aangelegd. Afgelopen vrijdag hebben we het werk opgeleverd en sindsdien stroomt de Jansbeek weer door het centrum van Arnhem!

In de negentiende eeuw is de beek, waaraan de stad Arnhem zijn oorsprong heeft te danken deels ondergronds gebracht. In de herziene uitvoering stroomt de beek over een lengte van zo’n 800 meter vanuit de Beekstraat via het Kerkplein en de Nieuwstraat naar de Rijn.

Het project was onderdeel van de totale renovatie van de zuidelijke binnenstad. GMB-Hoornstra heeft het beektraject uitgegraven, de oude riolering verwijderd en nieuwe riolering aangelegd. Er moest veel gebeuren, met respect voor de archeologie. Op één plek in het beektraject zijn zelfs historische stenen weer in de beekwand gemetseld. 

De Sint Jansbeek is op vrijdag 8 december om 19.00 uur overgedragen aan de Arnhemse bevolking. Dat ging gepaard met een sprookjesachtige lichtshow, dans, theateracts, rondleidingen, een expositie in Rozet, gratis uitzicht vanaf de Eusebius op de beek en de onthulling van de Vitessebrug door een aantal spelers van Vitesse.

 

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht

Referentie uitgelicht