GMB Services
GMB Leidingtechnieken
GMB BioEnergie
GMB Waterkwaliteit & installaties
GMB Waterveiligheid & constructies
GMB Haven & industrie

Actueel

« Terug naar overzicht

Eerste fundatiestort Windpark Zeewolde

15-12-2020

Maandag 7 december was de eerste betonstort van de windmolenfundaties van Windpark Zeewolde, een grote mijlpaal voor het project! Ondanks het regenachtige weer verliep de stort naar verwachting.

Mark Maatman, Hoofduitvoerder van deze werkzaamheden: “Na een lange voorbereiding was het dan eindelijk zover. Met veel betrokken partijen hebben we de werkzaamheden goed voorbereid om deze eerste stort op tijd te kunnen halen. En dat is goed gelukt. Donderdag 10 december is de tweede stort. Daarna kunnen de fundaties van de overige 90 molens gestort worden. De ‘trein’ is gaan rijden, de eerste 300m3 is gestort, nu de overige 40.000 m3 nog!”.

Windcombinatie Dura Vermeer-GMB realiseert tussen Zeewolde en Almere in opdracht van Windpark Zeewolde BV de parkwegen, kraanopstelplaatsen, windmolenfundaties en parkbekabeling voor het toekomstige windpark. De 91 windmolens vervangen de huidige 220 windmolens in het gebied tussen de A6. A27, Knardijk en de N305.  Windpark Zeewolde is het grootste Nederlandse windmolenpark op land en het grootste gemeenschapsproject van Europa. In het gebied van meer dan 300 vierkante kilometer is meer dan 90% van de boeren, bewoners en ondernemers aandeelhouder. Samen zorgen ze ervoor dat de 220 solitaire molens die momenteel in het gebied staan, vervangen worden door grotere molens in lijnopstellingen.

Deel dit nieuwsbericht

Referentie uitgelicht