GMB Services
GMB Leidingtechnieken
GMB BioEnergie
GMB Waterkwaliteit & installaties
GMB Waterveiligheid & constructies
GMB Haven & industrie

Actueel

« Terug naar overzicht

‘Door de veelheid aan werkzaamheden en de verschillende disciplines kun je jezelf bij GMB snel ontwikkelen’

31-01-2022

Arnoud Kemp (23) is, na eerder stage te hebben gelopen, nu een jaar in dienst bij GMB Services. “Mijn functietitel is werkvoorbereider, maar ik werk ook als calculator en uitvoerder. Die breedte aan werkzaamheden, plus de goede onderlinge sfeer, maakten dat ik heel bewust voor GMB heb gekozen.”

De laatste tijd was Arnoud onder andere druk met twee klussen voor opdrachtgever Vitens, vertelt hij: “We hebben in zowel Voorthuizen als Neede opdrachten uitgevoerd waarbij meerdere disciplines bij elkaar komen. In Voorthuizen staat een bestaande zogenaamde opjaagpomp, waarmee de druk in de drinkwaterleiding opgevoerd wordt. Daar moest een noodstroomaggregaat komen, om de leveringszekerheid van Vitens te kunnen garanderen. Daartoe hebben we een prefab gebouw geplaatst met daarin ook een brandstofinstallatie en schakelkasten. Een mooie multidisciplinaire klus, met bouwkunde en elektra maar bijvoorbeeld ook civiel en terreininrichting.”

“In Neede hebben we een opjager gebouwd in een prefab huis, waarin het leidingwerk en de elektrokasten zitten die de pompen aansturen. Ook daar komen weer allerlei specialismen bij elkaar, van elektra, werktuigbouwkunde, drinkwater tot de terreinrichting.”

Voorthuizen

Prefab

Dat bij beide klussen prefab werd gebruikt is geen toeval, vertelt Arnoud: “Dat stond voorgeschreven in het bestek. Het huis in Neede bestond uit twee delen, die kwamen met twee trailers aan en zijn geplaatst met een telekraan. In Voorthuizen werden de wanden los geleverd en op locatie door de leverancier gemonteerd. Het grote voordeel van prefab is natuurlijk dat een groot deel van de werkzaamheden al in de fabriek is gebeurd, waardoor we op het werk sneller kunnen schakelen.”

Neede

‘Interessant om al die stappen mee te maken’

“Bij beide projecten heb ik met mijn collega Jan van Doorn de calculatie opgepakt. En na de gunning van de projecten, samen met de projectleiders de werkvoorbereiding. Daarna bleef ik als werkvoorbereider ook tijdens de uitvoering betrokken, tot en met de oplevering aan toe. Het is interessant om al die stappen van deze klussen mee te maken en sowieso is het leuk om buiten mee te werken.”

 

Multidisciplinaire aannemer

Niet alleen is Arnoud vanaf het begin betrokken bij deze klussen, er komen ook veel verschillende facetten bij elkaar. “Daar is GMB sterk in,” bevestigt Arnoud, “Bij GMB zijn onze specialismen onderverdeeld in 6 clusters, die variëren van bijvoorbeeld Rioleringstechnieken of BioEnergie tot grote civiele projecten. Zelf werk ik bij het cluster Services, waarbij we ook veel verschillende disciplines hebben. Waar nodig combineren we de kennis in onze clusters om de opdrachtgevers volledig te ontzorgen. Dat is ook onze kracht als multidisciplinaire aannemer. Bovendien maakt de veelheid aan aspecten en werkzaamheden dat je breed kan word en ingezet waardoor, je veel kunt leren.”

 

Prettige sfeer

Arnoud kon na zijn studie bij meerdere werkgevers terecht, maar hij koos voor GMB. “Tijdens mijn stage voelde ik me al thuis bij GMB, dat heeft bij de keuze enorm geholpen. Dat goede gevoel komt niet alleen door het werk zelf, of de ontwikkelmogelijkheden die je krijgt, maar zeker door ook de prettige onderlinge sfeer. Want hoewel we met 500 mensen behoorlijk groot zijn, voelt het als een echt familiebedrijf.”

Deel dit nieuwsbericht

Referentie uitgelicht