GMB Services
GMB Leidingtechnieken
GMB BioEnergie
GMB Waterkwaliteit & installaties
GMB Waterveiligheid & constructies
GMB Haven & industrie

Actueel

« Terug naar overzicht

Partnerschap met Circogemaal voor circulaire aanpak Rioolgemalen

12-12-2023

GMB is als partner aangesloten bij het nieuwe initiatief ‘Circogemaal; Circulair Platform Gemalen.’ Hiermee willen we de hoeveelheid afval verminderen, die jaarlijks ontstaat bij de renovatie en het onderhoud van rioolgemalen. Zodat we bijdragen aan de doelstelling om in Nederland in 2050 volledig circulair te werken. 

Achtergrond

Nederland telt meer dan 15.000 schoon- en afvalwatergemalen, bij zowel gemeenten als waterschappen. Bij renovaties van die gemalen belandt jaarlijks meer dan 6.000 ton op de afvalberg, waarvan alleen al 1.500 ton aan pompen. In het platform Cirgogemaal nemen koplopers in de markt het initiatief om rioolgemalen circulair aan te pakken. Dit gebeurt met een breed pakket aan diensten, van advies en kennisopbouw, tot inzameling en hergebruik. Inclusief aandacht voor het opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Platform Circogemaal is een initiatief van platform Circospin, dat zich richt op circulariteit in de gehele keten. 
 

GMB

Namens GMB zijn Jan van Doorn en Han Schreurs, van GMB Services, betrokken bij ons partnerschap. Jan: “Als GMB willen we in 2030 circulair ondernemen. Circogemaal helpt ons om, samen met partners en opdrachtgevers, versnelling te brengen in de circulaire aanpak van gemalen.”

 

Foto: pompkelder gemaal Brabant, Spijkenisse (bron waterschap Hollandse Delta)

 

Deel dit nieuwsbericht

Referentie uitgelicht