GMB Services
GMB Rioleringstechnieken
GMB BioEnergie
GMB Waterkwaliteit & installaties
GMB Waterveiligheid & constructies
GMB Haven & industrie

Actueel

« Terug naar overzicht

Start boring sifon onder Havenkanaal Middelharnis

01-09-2017

Na jaren van voorbereiding en uitvoering is er een belangrijke mijlpaal te vieren bij het project Compenserende Maatregelen Kierbesluit. Deze week is GMB gestart met de boring van de eerste sifon onder het Havenkanaal van Middelharnis.

Met de aanleg van dit kunstwerk kan het water onder het Havenkanaal doorstromen richting de polders ten westen van het Havenkanaal.

Volgende week zal dit ook het geval zijn met de sifon onder het Havenkanaal van Dirksland. Ook zal er nog een tweede boorinstallatie bij Middelharnis geplaatst worden, omdat hier twee sifons nodig zijn. De verwachting is dat elke boring circa drie weken zal duren.

Het is een bijzonder moment voor Waterschap Hollandse Delta, omdat het om de aanleg van grote kunstwerken gaat. Na de realisatie van de sifons worden alle deeltrajecten op Goeree-Overflakkee op elkaar aangesloten en zal ook het inlaatgemaal worden afgebouwd.

Vanaf het uitkijkpunt naast de bouwput bij het Havenkanaal van Middelharnis zijn de werkzaamheden goed te zien.

Compenserende Maatregelen Kierbesluit

De bouw van de sifon onder het Havenkanaal van Middelharnis is onderdeel van de Compenserende Maatregelen Kierbesluit. Hiermee werken Rijkswaterstaat, waterschap Hollandse Delta en Evides Waterbedrijf aan het behoud van de beschikbaarheid van zoetwater voor de regio wanneer de Haringvlietsluizen opengaan.

Deel dit nieuwsbericht

Referentie uitgelicht