GMB Services
GMB Rioleringstechnieken
GMB BioEnergie
GMB Waterkwaliteit & installaties
GMB Waterveiligheid & constructies
GMB Haven & industrie

Actueel

« Terug naar overzicht

Vervolgopdracht Sif Tweede Maasvlakte

01-09-2017

Op 3 augustus 2017 heeft GMB een vervolgopdracht ontvangen voor de aanleg van circa elf hectare extra opslagterrein voor opdrachtgever Sif. Sif is een van de grootste fabrikanten van stalen buizen voor fundaties ten behoeve van windparken en olie- en gasplatforms op zee. Het extra terrein is bedoeld voor de opslag van XL-monopiles (de funderingen voor windturbines op zee) en transition pieces (de verbindingsstukken tussen de monopiles en de masten van de windturbines).

Het deel van het terrein voor de opslag van monopiles wordt uitgevoerd in de voor Sif bekende  menggranulaatverharding met daarop de opslagdijkjes. Het opslagterrein voor de transition pieces wordt uitgevoerd in een mixed-in-place zandcementstabilisatie als fundering met daarop een asfaltverharding. Tevens leggen we de benodigde terreinriolering aan en plaatsen we mantelbuizentracés voor eventueel toekomstige terreinverlichting.

Na de uitvoering van het grootschalige betonwerk voor de nieuwe assemblagehal vorig jaar en kleinschalig betonwerk in de coatinghal dit voorjaar is GMB verheugd de goede samenwerking voort te zetten met opdrachtgever Sif met de aanleg van elf hectare zwaarbelast terrein.

Referentie uitgelicht