GMB Services
GMB Leidingtechnieken
GMB BioEnergie
GMB Waterkwaliteit & installaties
GMB Waterveiligheid & constructies
GMB Haven & industrie

Actueel

« Terug naar overzicht

Mobiele windmolen CirculAIR

28-10-2020

Fossielvrije bouwplaatsen zijn een belangrijke doelstelling binnen ons Circulair 2030 beleid. Met onze zelf ontwikkelde mobiele windmolen – de eerste van zijn soort in Nederland - kunnen wij onze bouwplaatsen voortaan snel en flexibel voorzien van een emissieloze stroomvoorziening. Van oudsheer worden bouwplaatsen bij civiele infraprojecten van stroom voorzien door middel van een vervuilend dieselaggregaat. Met de CirculAIR creëren we een volledig emissievrije energievoorziening, met een vermogen van 10kWatt. Het systeem is tevens ontworpen om gecombineerd te worden met onze hybride aggregaten.

De montage op het vrachtwagenonderstel maakt dat we onze bouwplaatsen snel kunnen voorzien van een emissieloze stroomvoorziening. Doordat de CirculAIR bij uitstek geschikt is om op te schalen, is een snelle uitrol op bouwplaatsen mogelijk, tegen relatief overzichtelijke investeringen. 

Op basis van de inbreng van een van onze medewerkers werd één van de wieken zwart geverfd. Dit blijkt voor vogels beter zichtbaar te zijn en reduceert zo het risico op botsingen.

Deel dit nieuwsbericht

Referentie uitgelicht