Leidingrenovatie
Leidingreparatie
Robotfrezen
Putrenovatie
Reiniging & inspectie

GMB Leidingtechnieken

« Terug naar overzicht
Locatie
Veldhoven

Opdrachtgever
Gemeente Veldhoven & Waterschap de Dommel

Combinant
GMB Services

Calamiteit overnamepunt Veldhoven

In Veldhoven moest in de zomer van 2020 met spoed onderhoud worden uitgevoerd aan een rioolsysteem. Uit leidinginspecties bleek dat er buizen waren aangetast op een overnamepunt van de gemeente Veldhoven naar Waterschap de Dommel, de ontvangende partij van al het afvalwater. Deze calamiteit vereiste een snelle actie.

De partijen werken weliswaar vaker samen, maar de wijze en de schaal waarin dit project integraal is aangehaakt, wat nodig was vanwege de locatie en de benodigde werkzaamheden, is relatief zeldzaam.

Vooraf was er veel twijfel over de beste aanpak om de schade te verhelpen en het trace te vernieuwen. Kijkend naar de gevolgen, kosten en doorlooptijd van de verschillende opties leek het starten met een gezamenlijke relining de meest efficiënte weg. In het projectteam, waarbij ook collega’s van GMB Civiel en een externe pompleverancier waren aangehaakt,  bleek al snel dat dit in niets een standaardproject zou worden. Niet alleen qua probleemstelling of locatie, maar ook door de gezamenlijke aanpak met twee opdrachtgevers.

In de prakijk bleek dat we door de integrale aanpak, met gemeente, Waterschap en aannemer, kwamen tot de optimale oplossing die in het gehele systeem, voor iedereen, het beste resultaat oplevert.

De leiding is, na een korte en intensieve voorbereidingstijd, gerenoveerd middels een reliningstechniek, waarbij de leiding slechts twee weken buiten bedrijf was. In deze tijd werd uiteraard een pompvoorziening ingezet.

Lees hier nog een interview over dit bijzondere project. 

 

Referentie uitgelicht