Logistieke dienstverlening
Ontwateren
Vergisten
Biologisch Drogen
Nutriëntenterugwinning

GMB BioEnergie

« Terug naar overzicht
Locatie
Venlo

Opdrachtgever
Waterschapsbedrijf Limburg

Combinant
N.v.t.

Waterschapsbedrijf Limburg

“In de afgelopen zes jaar hebben we GMB BioEnergie leren kennen als een echte partner. GMB exploiteert bij ons in Venlo een installatie voor thermische drukhydrolyse (TDH). De TDH ‘kraakt’ de moleculen in het slib, zodat we meer biogas terugwinnen uit het slib en de volumereductie toeneemt tot 35 procent.”

Blijven innoveren

“Het bleek niet makkelijk om de TDH goed op gang te krijgen, maar de mensen van GMB hebben alles in het werk gesteld om het proces goed op gang te krijgen en nu zijn de resultaten goed. Het vaste operatorteam zorgt er dag en nacht voor dat de installaties goed draaien en ze verhelpen storingen zo snel mogelijk. De blijvende motivatie van GMB om processen te verbeteren, geeft ons het vertrouwen dat onze samenwerking in de toekomst blijft groeien.”

Op naar energieneutraliteit

“Wat we verder belangrijk vinden, is dat GMB aansluit bij onze duurzame ambities. Dankzij de volumereductie van het slib besparen we kosten, maar we wekken ook duurzame energie op. Het biogas dat vrijkomt bij de vergisting en bij de TDH, wordt met een warmtekrachtkoppeling omgezet in duurzame energie. Zo komt onze duurzame doelstelling, om compleet energieneutraal te gaan werken, op een innovatieve manier dichterbij.”

Referentie uitgelicht