Zwaarbelaste terreinen
Loodsen/betonconstructies
Kraanbanen
Windmolenparken

GMB Haven & industrie

« Terug naar overzicht
Locatie
Rotterdam

Opdrachtgever
Havenbedrijf Rotterdam

Combinant

Nieuwe kavels in Prinses Margriethaven

In de Rotterdamse Prinses Margriethaven heeft GMB Haven & industrie een stuk terrein bouwrijp gemaakt voor de industrie. Het gaat om ruim drie hectare tussen de APM Terminals en informatiecentrum Futureland.

Om nieuwe kavels te maken in dit deel van de haven moesten we veel zand verplaatsen. Dat heeft te maken met hoogteverschillen, we werkten namelijk deels in het oude duin dat de Maasvlakte bescherming bood tot de havenuitbreiding in zee. We hebben zo'n 25.000 kuub zand weggehaald en een deel van de bodem gesaneerd, alvorens de terreinen bouwrijp te maken. Verder hebben we de ringweg rondom het terrein aangelegd en het fietspad naar Futureland. Om geen overlast te veroorzaken hebben we het werk zo gefaseerd dat er altijd een tijdelijke weg was. Ook Futureland bleef bereikbaar voor bezoekers. Voor hen maakten we in de berm bij AOM Terminals een tijdelijke uitsluiting. 

Omdat er in de bodem ontzettend veel kabels en leidingen lopen, moesten we veel afstemmen met leidingeigenaren, maar ook met netbeheerder Stedin, die diverse laag- en middenspanningskabels moest omleggen. 

Referentie uitgelicht